fredag den 12. oktober 2012

Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen debuterede i 1998 med digtsamlingen Vandring inden ophør. Med de biografiske romaner om Hildegard fra 2009 (som hun fik weekendavisens litteraturpris for) og 2010 slog Marstrand-Jørgensen døren ind til en bredere læserskare, inden havde hun udgivet tre romaner og foruden debutdigtsamlingen yderligere to digtsamlinger. Nu er hun aktuel med romanen Hvad man ikke ved.

Virginia Woolf: Bølgerne
Et dybt originalt, strømmende rul af ord. Tidskrævende og vanskeligt, prosa som fortættet poesi. Det er det hele værd og mere til.

Ole Sarvig: Limbo
En hjerteskærende, gribende, sanselig, mørk og usandsynlig smuk kærlighedsroman.


Sara Stridsberg: Drømmefakultetet
Kantet, splintret, hvirvlende og helt igennem holdbar roman om Valerie Solanas, der skød Andy Warhol. Et litterært portræt, der fremkalder en palet af menneskelige følelser i læseren.Cecilie Løveid: Sug
Stor, lille roman. En understrøm af skarptslebne ord.


Anne Carson: The Beauty Of The Husband
"There is something pure-edged and burning about the first infidelity in a marriage" skriver canadiske Carson i denne forrygende og brutale bog som dels er historien om et ægteskab i opløsning, dels et essay om Keats idé om at skønhed er sandhed. Det handler om lyst og begær og loyalitet og intellekt og dilemmaet, når det hele nægter at gå op. Og om kærligheden: Not ashamed to say I loved him for his beauty./ As I would again/ if he came near. You know beauty makes sex/ possible./ Beauty makes sex sex.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar